Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30, 2005

Αθενς ον δε ροκς


Μετά την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του Δήμου της Αθήνας για τα φετινά Χριστούγεννα και κυρίως από την επιτυχία που γνώρισε το παγοδρόμιο του Ζαππείου (ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα), το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβαθμίσει το μέτρο της Ελεγχόμενης Στάθμευσης με ένα ειδικό σώμα Δημοτικών Παγο-Ράμπο.

Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης περιοδείας της για την ανάδειξή της ως World Mayor για το 2005, η Δήμαρχος κ. Ντ. Μπακογιάννη συνομίλησε με πολλούς ομολόγους της από όλο τον κόσμο και αντάλλαξε απόψεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις και τις βιώσιμες λύσεις που έχουν εφαρμοστεί. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν αυτό του Πεκίνου για τη μετακίνηση της εκεί δημοτικής αστυνομίας κατά τους χειμερινούς μήνες. Ως γνωστόν η Κίνα έχει παρουσιάσει γιγαντιαία άλματα προόδου σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας με αιχμή του δόρατος τα wok με σύνδεση bluetooth, ατμοσίδερα με δυνατότητα εκτόξευσης ρουκετών, κούκλες Σάκης Ρουβάς που τραγουδάνε (προς το παρόν μόνο στα κινέζικα). Τελευταίο επίτευγμα της κινέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το μοντέλο Χουάν-Σβιιν-Ντονγκ 2006, ένα υβριδικό μοντέλο προπανίου-υδρογόνου, με αεριζόμενα δισκόφρενα μπρος-πίσω, και πλευρικούς αερόσακους. Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η κίνηση στον πάγο, κάτι που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στα σχέδια της Αθήνα για παγοδρόμηση όλων των κεντρικών οδικών αξόνων. Στη συνέχεια, και εφόσον το μέτρο στεφθεί με επιτυχία όπως είναι και αναμενόμενο, η παγοδρόμηση θα επεκταθεί ταχύτατα.

Προβλέπεται ότι τα οχήματα αυτά, το κόστος των οποίων μόλις που πλησιάζει εκείνο της τελευταίας αγοράς απορριμματοφόρων και άχρηστων κάδων ανακύκλωσης (πάλι κότσους τούς πιάσαμε), θα βοηθήσουν την εδώ δημοτική αστυνομία να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της. Η τεχνικοοικονομική μελέτη έδειξε ότι θα επιτευχθεί μια αύξηση εσόδων της τάξης του 35% από την είσπραξη των προστίμων καθώς και από τα δικαιώματα της προβολής βιντεοσκοπημένων αποσπασμάτων των περιπολιών από εκπομπές όπως “Candid Camera” και “Alter Kid”.

Ήδη βρίσκεται στη Αθήνα ειδική ομάδα κινέζων αξιωματούχων με σκοπό την επίδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοποριακού οχήματος στο ελληνικό φιλοθεάμον κοινό αλλά και την εκπαίδευση των ελλήνων συναδέλφων τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα